четвер, 1 січня 2015 р.

Как реагировать на анархию в мире

Автор: Річард Хаас. Джерело: Foreign Affairs. Переклад: inosmi.ru
В российском случае ухудшению ситуации способствовали как внутренние, так и внешние факторы. Путин сам встал на путь наращивания своего политического и экономического могущества, а также проведения курса, который все больше характеризует Россию как противника международного порядка, определяемого и управляемого Соединенными Штатами. Однако политика США и Запада не всегда способствовала более конструктивному выбору с его стороны. Пренебрегши знаменитым принципом Уинстона Черчилля (Winston Churchill) о том, как следует обращаться с поверженным врагом, Запад не проявил великодушия после победы в холодной войне.
Далі: тут

Ілюстрація: barackobama.ru

50 самых важных фильмов года

За версією «Сноб»

Автор: Вадім Рутковскій. Джерело: Сноб
За 2014 год я посмотрел 1313 фильмов (включая, конечно, и короткий метр) — было из чего выбирать. В первой тридцатке — работы, которые сам люблю и ценю — как человек и кинокритик. Затем 10 фильмов, к которым я либо равнодушен, либо не перевариваю, но как редактор обязан внести их в топ за объективную, так сказать, важность и общественный резонанс. И замыкают список 10 отличных фильмов 2013-го, не попавших в прошлогодний лист. Лучше поздно, чем никогда.
Далі: тут

Ілюстрація: Bridgeman/Fotodom 

Украина как угроза национальной безопасности

Автор: Боріс Вішнєвскій. Джерело: Эхо Москвы
кубанских студентов (и, скорее всего, не только их) учат, что Украина представляет угрозу для национальной безопасности России, а не наоборот.
Это хуже, чем ложь. Это сознательная подлость.
Такая же, как взятая российской властью в «украинском вопросе» политическая линия, которая заставила президента Украины
Петра Порошенко в новогоднем обращении заявить: «Злейший враг посягнул на наши жизни, территорию, свободу, независимость».
Всего за год путинский режим добился чудовищно невозможного: Украина, связанная с нами многовековой общей историей и культурой, стала рассматривать Россию, как злейшего врага.
Далі: тут

Ілюстрація: Эхо Москвы

Новогоднее непоздравление

Автор: Алєксандр Риклін. Джерело: Ежедневный журнал
Ну, что, «ежовый» народ, прищучили нас? Прищучили, не поспоришь. Обложили суки со всех сторон, зажали в своих тисках вертухайских – ни продохнуть, ни грудь расправить, ни голову из окопа высунуть. Только высунул – бьют сразу в лоб прямой наводкой. Кого лопатой, а кого и из стрелкового оружия. Такой нам выдался год. Год торжества агрессивного буйного хама. Хама, что воцарился в означенных пределах полновластным хозяином и с истовостью параноика, которому долго не давали реализовать свои самые отвратительные и жалкие мечты, принялся сладострастно крушить все вокруг. Крушить, чтобы на освободившемся месте воздвигнуть свой ничтожный мир тупой силы, бессмысленной жестокости, ханжеского мракобесия и демонстративного невежества.
Далі: тут

Ілюстрація: kavkazcenter.com

7 найкращих книг року

Автор: Євгеній Стасіневич. Джерело: theinsider
Кожного року найавторитетніші світові видання – Washington Post, The Guardian, The Telegraph,   The New York Times, The Observer, The New Yorker  - укладають рейтинги,  обираючи найкращі і найважливіші книги року.
INSIDER, опираючись на них і на власну інтуїцію, пропонує власний список.
Протягом усього року – зимою, весною, літом і восени - ми постійно пропонували схожі добірки, де своє місце посідали і власне українські, і перекладені українською книги. В нинішній підбірці таких нема  –  і це не так привід засмутитися, як можливість дізнатися про те, що коїться у великому світі.
Далі: тут

Ілюстрація: etsy.com

Манежка: анатомия российского протеста глазами украинцев

Автор: Валерій Пекар. Джерело: Хвиля
В конце 80-х был такой мудрый лозунг, пришедший из стран Балтии: «За вашу и нашу свободу!» Именно так должен мыслить свободный гражданин свободной страны: быть готовым защитить свою свободу и желать свободы всем остальным. Поэтому все разговоры о неспособности россиян, их якобы рабской психологии и т.п. изобличают ксенофобов и (выши)ватников. Гордиться ксенофобией еще можно в Северной Корее, но гордиться ксенофобией в Украине, стране, проходящей через исключительные и кровавые испытания формирования современной политической нации, — это всё равно, что гордиться тем, как удачно сходил на горшок, когда тебе уже 16 лет.
Далі: тут

Ілюстрація: segodnya.ua

Как огуречный рассол превратился в Алкозельцер

Джерело: Дилетант
Человек, который придумал пить на следующее утро после пьянки, был, как ни странно, даже в чём-то прав. Врачи отмечают, что некоторым людям (прежде всего тем, кто с алкоголем знаком не первый год) повторное принятие спиртного действительно помогает избавиться от утреннего недомогания. Однако все те же врачи предостерегают: такой способ улучшения самочувствия является признаком перехода бытового пьянства в алкоголизм. Кажется, раньше врачи не были такими навязчивыми, поэтому сохранилось достаточно много рецептов, с помощью которых гуляки приводили себя в порядок.
Далі: тут

Ілюстрація: akak.ru

"Сегодня посягают на душу"

Людмила Улицкая – о культуре в единственном в мире государстве, которое выросло на основе тайной полиции

Автор: Валєнтін Баришніков. Джерело: Радио Свобода
Я думаю, что мы с вами не ошибемся, если определим наше сегодняшнее государство как, может быть, уникальное и единственное в мире государство, которое выросло на основе тайной полиции. Все-таки сегодняшняя власть – это власть, которая родилась из системы КГБ. Мы прекрасно знаем, что в советские времена были две мощные силы, которые между собой постоянно конкурировали – это партия и КГБ, секретная полиция. Она по-разному называлась, тем не менее, это была очень мощная сила. И эти две силы, находясь в постоянном борении, создавали некоторый баланс. Сегодня второй силы нет. Потому что государство, целиком выплывшее из системы госбезопасности, продолжает нести в себе все качества этой структуры. Это структура, которая жаждет подчинить себе человека целиком и полностью.
Далі: тут

Ілюстрація: rufabula.com

Фальшивая нотка

Автор: Андрій Плахонін. Джерело: Espreso.TV
Только одна фальшивая нотка прозвучала в речи Президента, нота, которую все никак не удается взять ни одной из властей Украины. Я о тезисе Президента о «глубинных реформах»… Кто бы сказал Президенту, что глубинными бывают только бомбы и бурение. А реформы... Реформы, они или есть, или их нет. В них невозможно заходить понарошку — сейчас по щиколотку, чтобы не замочить плавок, а вот потом — на будущий год пообещать зайти в них уже на глубину.
Далі: тут

Ілюстрація: business.ua

Що діється в Україні і з Україною?

Революція і війна з Росією прискорили формування нації

Автор: Юрій Мацієвський. Джерело: zaxid.net
Песимісти кажуть, що недомодернізована, неефективна і корумпована українська держава доживає свої останні дні. Економічний занепад, посилений російською агресією, штовхає Україну у прірву. Оптимісти, навпаки, відзначають небачене зростання патріотизму, самоорганізації і колективної взаємодії. Обидва пояснення неповні тому, що враховують лише частину дійсності. Що відбувається насправді? Особливість нинішньої ситуації у тому, що в Україні одночасно мають місце три процеси.
Далі: тут

Ілюстрація: news.bigmir.net

Про дух і літеру

Не знаю, як вас, а мене збирає нудьга та сум, коли наші законники починають розводитися про дотримання закону. Напади розчарування і гомеричного сміху вже минули, залишилися лише нудьга та сум. Перша – від усвідомлення того, що абсолютно нічого не змінилося під сонцем з тих пір, коли Марк Аврелій зронив свою сакраментальну фразу: "До чого жалюгідними є сповнені пихи люди, які міркують, що по-філософськи провадять справи державні". А сум… Сум – вічний супутник нудьги, і лише загострює відчуття незмінності перспективи.
Ніхто не заперечує філософське налаштування у підходах до глобальних проблем. Іноді навіть варто забути про побутовістику і поглянути на цей світ і на себе у ньому збоку, з висоти, скажімо, поколінь прийдешніх. Але коли машкару інтелектуальності напускають на порожнечу аргументів, на демагогічні спроби виплутатися з життєвих пасток, маємо направду жалюгідне видовище.
Коли, до прикладу, після пекла в АТО її недавні скалічені душевно і фізично учасники місяцями шукають правди у чиновницьких бюрках, мені на гадку приходять натхненні обличчя київських лідерів, які обіцяли ветеранам визвольної війни земний рай.
Коли на закиди (радше наразі натяки) до розмаїтих інстанцій з приводу дотримання ними закону там починають на повному серйозі міркувати про дух і літеру, намагаючись, услід за поколіннями мислителів, нарешті з'ясувати, що з них первинне, – я згадую собі хрестоматійні історії давніх часів, коли одна-єдина закарлючка у вислові "Стратити не можна помилувати" вартувала нещасним голови. Але ж ми бодай ілюзорно, та все ж обрали демократію, у якій синтаксис з пунктуацією уже давно укладені у відповідні підручники, основні закони та підзаконні акти. Хай мене назовуть зловтішником, але люди, які демонстративно починають ігнорувати те, за що вони ж голосували щойно учора, те, за що пошматовано сорочки на грудях і голосові зв'язки, виглядають кумедно.
Мав я одну судову тяганину з високопосадовцем, якого необережно згадав в одній з газетних публікацій. Як на мене, то чудова ілюстрація ставлення наших державників до духу і літери. Адвокати "ображеного" залучили до аналізу простенького тексту лінгвістів з такими іменами, що одна лише згадка про них коштує, мабуть, більше ніж прожитковий мінімум пересічного українця. Тоді ходило "о букву", "дух" було проігноровано як такий, що шкодить позивачеві, як щось фатаморганне і дитинне. Формалістика буяла у судовій залі, допоки на стіл не викладено вагомих паперів, що одразу ж спричинили мирові потуги жертви "журналістського свавілля". Запиваючи кавою наше порозуміння, мій опонент почав щось про свободу преси і таке інше духовне… Та ці його аргументи чомусь не взяв до уваги прокурор, згодом посадивши мого співбесідника на два роки саме на підставі газетної публікації.
Ніхто, звичайно, не прагне посадити тотально всіх урядників за ґрати; рівно ж як ніхто не горить бажанням роздмухувати конфлікти посеред і без того сповненого негараздами життя. Йдеться про вчасне і цілком виправдане бажання нагадати нашим провідникам про те, що закони, написані в столиці, складаються з літер і слів, з чітких формулювань, яких обов'язково дотримувати. Тим паче, людям, які їх пишуть. Позиція ж ідеалістів, таких собі правових романтиків, які прикривають свавілля розмовами про "дух", "потребу моменту", "порозуміння", "мир" тут, м'яко кажучи, недоречна. Залишмо її на свята, а у будні будьмо прагматиками і реалістами.
А ще – відмовмося від технологій, які, зазвичай, вимагають подвійних стандартів. Технології – справа невдячна, застосовуючи їх, не забуваймо, що вони мають властивість бумеранга. Щоб коли він, не дай Боже, повернеться, знову не впасти у блуд поміж двох сосон – духом і літерою.

Ігор Гулик. Ілюстрація: constituanta.blogspot.com

На добраніч:)


Chris de Burgh. A Spaceman Came Travelling

2014 год – конец иллюзиона?

Автор: Лілія Шевцова. Джерело: Ежедневный журнал
Еще придется размышлять, почему Кремль в 2012-2013 годах решился на смену модели выживания и вбросил Россию в Военное Время, вернувшись к военно-патриотической мобилизации сталинского типа. Неужели кремлевская команда действительно испугалась вышедших на московскую улицу рассерженных граждан, которые просто хотели улучшить (но не сбросить!!) самодержавие?! Или включился инстинкт дряхлеющего самовластья, стремящегося компенсировать потерю потенции поиском врагов? Как бы то ни было, к концу 2013 года Путин вернул Россию к конфронтации с Западом, а Украина стала для Кремля полем его сдерживания. Не будь украинского Майдана, нашелся бы иной повод для кремлёвского эксперимента с выживанием «через войну».
Далі: тут

Ілюстрація: boum-show.ru

Начался распад России

Автор: Алєксандр Шмєльов. Джерело: Новый регион
Главным государством на постсоветском пространстве отныне становится Украина. Именно на нее теперь будут ориентироваться и Белоруссия, и Казахстан, и Грузия, и Молдавия, и остальные. Как элиты этих стран, так и, самое главное, их общества.
Далі: тут

Ілюстрація: alternathistory.org.ua

Тиск на медіа = політичній пенсії

Автор: Левко Стек. Джерело: Fb
Cьогодні секретарем РНБО є Турчинов, який бачить загрозу в проросійській позиції каналу, а через три роки цілком ймовірно ним буде Шуфрич, якого лякатиме "гейропа" і він вирішить закрити, скажімо, 5 канал. Як тоді ви реагуватимете? Звісно, вийдете на вулицю, збиратимете гроші, щоб канал міг оплатити черговий надуманий штраф, звинувачуватимете криваву банду у війні з вільними і чесними ЗМІ.
Далі: тут

Ілюстрація: Алєксєй Мєрінов

«Інтер»: заборонити чи бойкотувати?

Джерело: УНІАН
Показ каналом "Інтер" у новорічну ніч "Блакитного вогника" з участю російських артистів з шовіністичними поглядами збурив Україну
Далі: тут

Ілюстрація: newsmarket.com.ua

«Азов» и «Айдар» — угроза новой Украине



Автор: Адріан Каратницький. Джерело: The Washington Post. Переклад: inosmi.ru
Повторяющийся сценарий вопиющего несоблюдения порядка субординации, правового беспредела и рэкета превращается в угрозу стабильности в такой сложный для Украины период. Эти добровольческие формирования вызывают серьезную обеспокоенность в администрации президента Порошенко, который, как сообщают, поднял этот вопрос на ноябрьском совещании Совета национальной безопасности и обороны Украины.
Однако наибольшее беспокойство вызывает позиция министра внутренних дел Арсена Авакова. Вместо того чтобы пресекать подобные действия бойцов, проверять сведения об их прежней деятельности и осуществлять назначения на основе результатов проверки, он предложил укомплектовать эти батальоны тяжелой техникой, в том числе танками и БТРами, и предоставил им более высокий статус бригад. Вызывает удивление и то, что в сентябре он даже назначил командира неонацистской бригады «Азов» на должность главы Киевского областного управления полиции.
Далі: тут

Ілюстрація: ukr.lb.ua

Первое

Автор: Алєксандр Васільєв. Джерело: Сноб
Весь последний год бродило в разных видах формулируемое, что, мол, даже по семьям, между самыми близкими людьми произошел раскол по украинскому поводу, ай-яй-яй, какой ужас, никогда такого не было, и вот опять…
Чепуха какая-то. Я даже не стану вспоминать самую нашу ближайшую историю, не только Гражданской войны, но и более позднюю, когда разломы по семьям проходили несравнимо кровавее, чем нынче, однако с какого-то момента этому не только уже не удивлялись, а и вовсе перестали обращать внимание, как на дело более чем обыденное и естественное. Но тут тема гораздо шире, глубже и одновременно проще.
Далі: тут

Ілюстрація: motto.net.ua

Український націоналізм у час Евромайдану

Автор: Володимир Кулик. Джерело: Критика
Моє припущення полягає в тому, що нові теми, гасла, символи й моделі поведінки, в яких виявляється сучасний український націоналізм, виникли з політичної активности в Києві та інших великих містах, а потім поширилися на більші маси людей, на яких вплинули дискурси груп активістів і ті інституції, в яких вони діяли. Це поширення, якому дуже посприяли масові протести й російська аґресія, демонструє вплив ідеологій і дій невеликих груп на настрої та ідентичності широких мас, а отже, виявляє міцний зв’язок між двома рівнями націоналізму
Далі: тут

Ілюстрація: grim.in.ua

Виграти час

Автор: Ігор Лосєв. Джерело: Український тиждень
Путін абсолютно авантюрно, будучи переконаним, що західні опоненти – слабаки, нав’язує їм психологічний двобій, мовляв, вони не витримають психологічного напруження, а я витримаю. І ті будуть змушені в останній момент поступитися. Це надзвичайно небезпечна гра, але вона розрахована на боягузів. Навряд чи президент РФ дозволив би собі таке, приміром, щодо Рональда Рейгана чи Маргарет Тетчер. Тут Захід можуть врятувати лише мужність і стійкість, розуміння того, що об’єктивно РФ у рази слабкіша за Америку й НАТО, що її економіка надзвичайно вразлива і тримається лише на експорті нафти та газу.
Далі: тут

Ілюстрація: smachno.ua

Чи є Путін народним ідеалом росіян?

Спроба Путіна нав’язати міжнародній спільноті новий «світовий порядок» неодмінно закінчиться крахом російської імперії

Автор: Віктор Каспрук. Джерело: Радіо Свобода
під час погоні за ефемерними матеріальними благами основна маса російського народу воліла зовсім не звертати увагу на те, що її постійно піддають велетенським дозам зомбування «русским миром».
А основний ідеал «русского мира» – це майстерна брехня і приховування правди. І Володимир Путін повністю відповідає цим «високим» критеріям. В Росії знають що він брехун, але його прихильникам дуже сподобалося, як віртуозно, спритно та вправно він це робить.
Далі: тут

Ілюстрація: reuters

Найяскравіші українські кінопрем’єри 2014 року

Автор: Дар’я Тарасова. Джерело: Espreso.TV
2014 рік для української кіноіндустрії виявився плідним порівняно з попередніми роками. Адже цього року на екрани вийшло майже вдвічі більше стрічок ніж минулого року. Враховуючи стрічки, зняті в копродукції з іншими країнами та збірки короткометражок, в кінопрокат вийшли 20 українських фільмів.
Далі: тут

Ілюстрація: zn.ua

Рік тріумфів та скандалів

Топ-10 «культурних» подій 2014 року

Автор: Катерина Сліпченко. Джерело: zaxid.net
Рік розчарувань у колишніх кумирах та рік подолання нових вершин, рік скандалів та перемог відійшов в історію. Проте його особливістю є і те, що більшість із того, що стало знаковим у культурі, перейде і у рік прийдешній.
Далі: тут

Ілюстрація: censor.net.ua

Політична «новомова» 2014 року

Автор: Валерій Майданюк. Джерело: Вголос
Рік, що минає, став дуже плідним як на нові політичні явища і феномени, так і на терміни та позначення, що приховують собою їхній реальний зміст. Нові реалії доповнили політичний лексикон українців новими словами, поняттями, назвами та лексичними символами, якими весь рік рясніли сторінки преси і які кардинально змінили життя українців, наповнивши його іншим сенсом.
Далі: тут

Ілюстрація: Вголос

Латвия откроет Украине Европу

В ходе председательства Латвии в Евросоюзе Украина может получить безвизовый режим с ЕС

Автор: Галина Корба. Джерело: Апостроф
В четверг, 1 января, Латвия начала председательствовать в Совете Европейского Союза, сменив на этом посту Италию. Помимо развития инвестиционного климата и усиления энергетической безопасности в ЕС, одним из своих приоритетов латвийские власти задекларировали поддержку стран «Восточного партнерства», в том числе Украины. Украинские власти и эксперты возлагают на председательствование Латвии большие надежды, поскольку эта страна «следующей после Украины может оказаться под угрозой российской агрессии». В частности, по их мнению, велики шансы, что в мае на саммите «Восточного партнерства» будет подписано соглашение о введении безвизового режима между Украиной и ЕС.
Далі: тут

Ілюстрація: depo.ua

Смолоскипна хода до дня народження Бандери

У Києві проходить смолоскипна хода до дня народження керівника Організації українських націоналістів (революційної) Степана Бандери.
Колона пройшла від парку імені Тараса Шевченка до Майдану Незалежності.
На марші присутні бійці добровольчих батальйонів, повідомляє ВО "Свобода" у Твіттері.
За підрахунками "свободівців", прийшло більше 5-ти тисяч людей.
Далі: тут

Ілюстрація: @Lavrenchuk

Из пешки в ферзя

Может ли Украина стать новым центром для постсоветских стран

Автор: Олександр Голубов. Джерело: focus
...если в нашей стране удастся выстроить успешную и конкурентную социально-экономическую модель, это сделает Украину привлекательным примером для бывших соседей по СССР и значительно облегчит деловое взаимодействие между странами с общим колониальным прошлым. "Если это получится, то мы увидим тот же эффект, что Западная Германия для восточных немцев", — поясняет Дубровский.
Далі: тут

Ілюстрація: vk.com

Исторические рецепты омоложения

Джерело: Дилетант
Люди издавна мечтали о красоте, молодости и бессмертии. И каждый народ предлагал свои рецепты омоложения. В Древней Греции бессмертная богиня Гера купалась в ручье юности, доступном только ей. В средние века люди стали полагать, что источник молодости находятся где-то в Индии, Азии или Африке. После открытия Америки в Европе прошел слух, что возле нее есть чудесный остров Бимини с родником, в котором может омолодиться каждый желающий. Испанский конкистадор Хуан Понсе де Леон отправился на поиски чудесной земли, а те, кого не увлекали путешествия, стали разрабатывать свои «домашние» методы омоложения. Представляем некоторые из них.
Далі: тут

Ілюстрація: lotos-frolov.ru

Украинцы, я вам желаю XXI-го века

Автор: Дмітрій Бергер. Джерело: Хвиля
Как так получилось, что в таких, вроде, европейских странах как Украина и Россия остаются рудименты такого, довольно-таки давнего времени? Потому что недостаточно просто задавать вопросы, их еще необходимо правильно формулировать. Недавно известный астрофизик Деграсс Нил Тайсон удачно потроллил в Твиттере на Рождество: “В этот день, давным-давно, рожден был младенец, которой через 30 лет изменит мир. С Днем Рождения, Исаак Ньютон, рожденный 25 декабря, 1642 года”. Интересно, что сам-то Ньютон совершил свой научный подвиг как бы на стороне, в отрыве от своего основного занятия – поиска секретных посланий, зачем-то зашифрованных в библейских текстах. Даже если признанный гений начнет заниматься ерундой, результат будет ерундовый.
Далі: тут

Ілюстрація: Хвиля

Чи означив 2014 рік поразку Путіна?

Зовсім не виключено, що 2015 рік стане роком українців

Автор: Анрі Бернар Леві. Джерело: День
Лишається реалізувати українську спробу. І насамперед слід застосувати план Маршалла для України – ідея, яку я кілька місяців тому висловив у Відні. Але колесо Фортуни вже повернулося. Кремль більше не промовляє голосом долі. І зовсім не виключено, що 2015 рік стане роком українців.
Далі: тут

Ілюстрація: tyzhden.ua

Мирна нація

Легалізувати зброю в Україні хочуть менше 4% українців

Джерело: dt.ua
Примітно, що число прихильників жителів Південного Сходу до вільного придбання зброї з квітня по грудень впало з 8,1 до 6,4%. Причому, згідно з даними дослідження, кількість тих, хто безумовно підтримував вільний доступ до стріляючого продукції, знизилося за цей час майже в 2,6 рази. 
Далі: тут

Ілюстрація: ua-reporter.com

Сором і свята в часи війни

Автор: Оксана Шаварська. Джерело: theinsider
Хто давав право Росії забирати в нас Різдво? Для сотень тисяч українців - це ледь не єдине свято в році, коли збирається уся родина разом. А що може бути сильніше української родини?
Завдяки новорічним святам люди, які люблять одне одного, проведуть час разом. Можливо, для когось це буде востаннє, для когось уперше.
Життя починається і закінчується. І скільки вистачає сил, стільки і варто протягом нього посміхатися, навіть коли дуже боляче, навіть коли в тебе намагаються відібрати усе.
Далі: тут

Ілюстрація: umanrda.gov.ua

Каха Бендукидзе: «Я друг той России, которая не будет обманывать...»

Автор: Владімір Фєдорін. Джерело: forbes.ru
У публикуемой ниже беседы своя предыстория. В августе 2013 года я перестал быть главным редактором украинского Forbes. Вскоре после этого мы встретились в Тбилиси с моим давним знакомым, основателем Свободного университета Кахой Бендукидзе, и несколько месяцев спустя он предложил мне написать книгу. Бендукидзе было важно поместить знаменитые на весь мир грузинские реформы 2000-х в более широкий, как я понял в ходе работы, философский контекст.
Далі: тут

Ілюстрація: consulting-finance.com

Странные неновогодние мысли…

Автор: Ігорь Чубайс. Джерело: Эхо Москвы
Украина спасает заложников, Россия бросает убитых. Президент П. Порошенко с гордостью рассказывает на своей пресс-конференции, сколько удалось вытащить из лугандонского плена нацгвардейцев и военных. А у нас кто-то интересуется и пишет про наших убитых, про итоги двух ночных рейдов украинского спецназа под Иловайском? Сколько наших 200-ых, сколько вообще погибло в этой необъявленной, преступной войне? Или опять отгородимся от реальности чудовищной ложью про «никто не забыт», про «своих не бросаем» и про «гражданскую войну в Украине»?
Далі: тут

Ілюстрація: epochtimes.ru

Україна у міжнародних рейтингах: поляризована і небезпечна

Аналітики прогнозують, що з підвищенням України у ключових міжнародних рейтингах доведеться почекати

Автор: Олена Ремовська. Джерело: Радіо Свобода
Реформи сектору безпеки, боротьби з корупцією і підтримки журналістів очікують від України наступного року автори міжнародного рейтингу. У 2014-му позиції України у ключових міжнародних індексах не зазнали суттєвих змін, а справи в деяких сферах навіть погіршилися – зокрема, у питанні безпеки журналістів. Радіо Свобода обрало три важливих, на думку редакції, міжнародні рейтинги, на позицію України в яких мало б зважити керівництво держави.
Далі: тут

Ілюстрація: forbes.ua

Год, смешавший все карты

Американский политолог Джордж Фридман о важнейших событиях 2014 года

Автор: Євгєній Аронов. Джерело: Радио Свобода
Если посмотреть на рейтинг-лист Джорджа Фридмана, директора исследовательского центра Stratfor, отражающего настроения заметной части политического истеблишмента США, то Украина, безусловно, в нем фигурирует, но не на первом месте. Верхняя же строчка списка принадлежит событию, которое должно было произойти, но не произошло: Европа в 2014 г. не продвинулась в разрешении наболевших экономических, политических и социальных проблем. 
Далі: тут

Ілюстрація: nnm.me

Жоден білоруський канал вперше за 20 років не показав привітання Путіна


Джерело: Белорусский партизан. Виклад: ТСН
Привітання президента Росії було заявлено в програмі "РТР-Білорусь", проте керівництво телеканалу все ж вирішило показати звернення Олександра Лукашенка. "Вперше в новітній історії білоруські телеканали не транслювали святковий виступ президента Росії", - зазначає видання.
Далі: тут

Ілюстрація: world.lb.ua

«Телеканал «Інтер» плюнув в лице всій Україні»

Новорічний концерт за участі російських артистів, що схвалюють путінську агресію, викликав обурення українців 

Джерело: zaxid.net
Український телеканал «Інтер» у новорічну ніч транслював програму за участі артистів, які відкрито підтримують російську агресію проти України. Така позиція одного з найбільш рейтингових телеканалів країни викликала різко негативну реакцію не лише серед глядачів, але й журналістів самого «Інтера». Це скандал може коштувати «Інтеру» ліцензії на ефірне мовлення, принаймні про це уже заявив представник Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно Олексій Курінний.
Далі: тут

Ілюстрація: censor.net.ua

Почему мир перестал быть шахматной доской

Автор: Грег Сателл. Джерело: DigitalTonto. Переклад: Новое время
Стратегия успеха изменилась. Теперь лидер – это не тот, кто забрался на вершину горы, а тот, кто находится в центре круга. Для достижения успеха лидерам уже недостаточно планировать и руководить действиями подчиненных; они должны уметь вдохновлять и заражать своими идеями. В сетевом мире лучший способ стать ключевым игроком – это стать незаменимым партнером.
Далі: тут

Ілюстрація: hq-wallpapers.ru