понеділок, 29 грудня 2014 р.

ТОП-5 найяскравіших матчів  українських клубів у 2014 році

Автор: Андрій Коваленко. Джерело: Espreso.TV
Друга частина 2014 року стала досить успішною для українських команд на міжнародній арені. Такою, що про першу половину року навіть не хочеться згадувати.
Далі: тут

Ілюстрація: Espreso.TV



Новорічне 

Автор: Анна Бучинська-Крайник. Джерело: Ipress
Було сотні випадків, коли в різноманітних довідках, листах, документах рука майже самовільно писала замість 2014-го 1914-й. У цьому було щось символічне і, одночасно, зловіще.
І мабуть ще ніколи за час існування теперішньої української держави так багато її громадян із таким нетерпінням не очікували приходу нового року.
Видається, що, як ніколи раніше, багато людей справді загадуватимуть бажання під бій новорічних годинників. І видається, що бажання дуже багатьох, як ніколи раніше, будуть аж дуже схожими: мир і спокій, повернення живими всіх тих, хто на фронтах, у полонах, у госпіталях.
Далі: тут

Ілюстрація: ukraine.ui.ua

В 2015 году Украину ждет шок  без терапии

Автор: Андрій Золотарьов. Джерело: Новое время
Первый риск, с которым Украина столкнется в 2015 году – отсутствие видения будущего страны. Иногда гадаешь, а не агент ли Путина пробрался в украинское правительство и заменил слово «реформы» на слово «налоги». Во всем мире, когда власть стремится поднять экономику, она упрощает и либерализует экономическую среду, снижает налоги. В нашем же случае налоги, наоборот, повышаются, а социальные льготы и гарантии снижаются.
Далі: тут

Ілюстрація: golos.com.ua

Братів Навальних визнано  винними 

Джерело: УНІАН
Замосковорецький суд Москви ухвалив вирок російському опозиціонерові Олексію Навальному і його братові Олегу у справі про розкрадання в компанії «Ів Роше».
Далі: тут

Ілюстрація: reuters

Почему Украина развалит  Россию 

Автор: Юрій Шпак. Джерело: inforesist
В сущности, для смерти РФ как геополитической конструкции достаточно одного фактора – окончательного отрыва Украины. И с этим утверждением согласятся и в Москве, и в Вашингтоне, и в Брюсселе.
Все крупные войны Российская империя и СССР выигрывал исключительно при участии Украины – ее человеческих и материальных ресурсов.
Промышленный взлет СССР был оплачен голодом украинских крестьян и индустриальной эксплуатацией Донбасса.
Да и существующее нефтегазовое могущество РФ было создано руками украинцев.
Украинские просветители научили диких и необразованных попов Московии  пониманию основ  православного вероучения.
Никакой «сакральной Корсунью» этого не перечеркнешь.
Далі: тут

Ілюстрація: blumgardt.livejournal.com

Пишатися  країною 

Я не прихильник патокового патріотизму, тим паче, що останніми роками злива високопарної українофілії перебирає через край. Але, однак, належу до суспільної групи, яку за радянських часів воліли називати „прошарком”, тобто до інтелігенції. Неймовірно, але очоливши наприкінці 80-х – початку 90-х років минулого століття перші порухи до усамостійнення країни, люди розумової праці, особливо, представники так званих вільних професій нині, зазвичай, упадають в іншу крайність. Українофілія у них часами межує з безпрецедентною зневагою до носіїв автохтонних рис, тобто – до пересічного українця. Його, зазвичай, звинувачують у нелюбові до Вітчизни, у постійній мобілізаційній готовності когось зрадити (зазвичай, божка чи месію), виїхати на заробітки у пошуках шматка хліба, залишити на поталу „ворогам” рідну землю.
Надмір такого, я б сказав, збоченського патріотизму дошкуляє всім, перетворюючи навіть добрі ідеї, одягнені у розкішні шати пустопорожніх слів, на ідеологічні штампи, звичні українцеві ще з тоталітарної доби.
А що сам українець? Його рідко запитують про любов до Батьківщини, але навіть коли спробують довідатися, то через „непристойність” такого запитання, він, зазвичай, лише скрушно хитає головою. Однак, коли дослідження є анонімним, тоді маємо надію на більш-менш адекватний зріз громадської думки.
Отже, з’ясовується, що для 88 відсотків респондентів  „Батьківщиною з великої літери” є держава Україна. Експерти з подивом дізнаються, що навіть в умовах війни, злиднів і скрути більшість українців пишаються тим, що вони є громадянами України. Ба більше, – динаміка усвідомлення ідентичності дала позитивне зростання упродовж двох років,  – на 16, 3 відсотка. 
Тепер цифри, які мали б змусити багатьох стратегів від політики переглянути можливі заготовки. Серед них, знано, ідея „двох Україн”, яку вже добряче „поюзали” на нашій з вами памяті. Отже, майже 80 відсотків населення воліли б жити в унітарній державі. Це відповідь тим, хто сповідує не тільки ідею розколу, а й активно працює над вивченням регіональних особливостей менталітету, зокрема так званих „галицьких інтелектуальних сепаратистів” чи адептів ДНР/ДНР.
Гадаю, перспектива для формування політичної нації – безперечна. От тільки б політики зрозуміли її не як черговий предмет для спекуляцій, а як привід поміркувати, наскільки відповідальним мав би бути кожен їхній крок. Зрештою, їм би не завадило також пишатися своєю країною.

Ігор Гулик. Ілюстрація:  ukraine.d3.ru

Дух Різдва 

Роман Лунь. Дух Різдва. Колядка прозвучала на  Майдані 7січня 2014 року і на Фестивалі Світел у США 18 грудня 2014 року

#РеволюцияОливье (фото)

В Москве на Манежной площади появились силовики, заграждения и автозаки



Джерело: Обозреватель
Силовики перекрывают Манежную площадь в Москве в ожидании возможных протестов в связи с оглашением судебного приговора российскому оппозиционному политику Алексею Навального и его брату Олегу. Кроме того, в районе площади замечены автозаки.
Об этом сообщают в Twitter очевидцы.
Далі: тут

Ілюстрація: Twitter @PaulaChertok



Несподіваний ракурс призначення  нового очільника Львівщини 

Джерело: Варіанти
У призначенні Синютки на посаду голови Львівської ОДА, насправді, основну роль зіграв наближений до Порошенка народний депутат Ігор Гринів. Останній добре знайомий з Синюткою ще задовго до того, як той став членом команди Садового. Це знайомство завжди відігравало в житті Синютки важливу роль. Наприкінці 90-х років Синютка стає членом Партії реформи і порядок, яку очолював Віктор Пинзеник, а Ігор Гринів тоді був його заступником. З цього моменту почалась політична кар’єра Синютки. І хоч пізніше він змінив квиток ПРП на членство в НСНУ, але є всі підстави стверджувати, що Ігор Гринів всі ці роки залишався політичним консультантом Синютки. Можливо,саме тому, «права рука» Садового, як пафосно назвало Синютку одно із львівських видань, навіть не виявила ознак найменшого бажання активної участі в політичному проекті «Самопоміч» свого шефа.
Далі: тут

Ілюстрація: varianty.net

На добраніч:)

 Кому вниз. Ліра

Міліція оголосила про  проведення антитерористичних заходів в Одесі

Джерело: УНІАН
В Одесі через загрозу терактів розпочато оперативно-профілактичне відпрацювання міста.
Про це йдеться у зверненні до городян начальника Головного управління МВС в Одеській області Івана Катеринчука.


«Через навислу над нами терористичну загрозу, правоохоронні органи починають оперативно-профілактичне відпрацювання міста. У зв'язку з цим, з метою контролю ситуації вулицями обласного центру спостерігатиметься значне пересування спеціального міліцейського та вантажного військового автотранспорту, екіпірованих людей з автоматичною зброєю», - йдеться у зверненні.
Далі: тут

“Секрети Бандери” – “З ким  спав, хто не дав?” замість “чому КГБ так хотів його знищити?” 

Автор: Володимир Вятрович. Джерело: Український погляд
Документи – лише антураж у фільмі, головним джерелом якого є плітки. Грубі помилки, неувага чи навіть зневага до важливих деталей у відтворенні минулого – стиль, який наближає фільм до стандартів любовно-історичного чтива для дам, а не документального дослідження.
Врешті, де б не блукало допитливе око автора фільму (в рідній хаті Бандери, у місцях, де він вчився, боровся чи відбував покарання) найбільше воно затримується на… його ліжку. “З ким спав, хто не дав?” – це “головні” питання, відповідь на які отримає терплячий глядач цього “історичного” таблоїда.
Натомість нерозкритими після перегляду фільму залишаться секрети як “закомплексований, амбітний, фізично слабкий, із замашками садо-мазохізму” Бандера, який “не мав нічого до створення повстанського руху”, тому що “до останнього вірив німцям”, став одним із творців і керівників найпотужнішої підпільної організації в нашій історії, символом наймастабнішого антирадянського руху спротиву в історії Європи.
Далі: тут

Ілюстрація: provolyn.com

Чи вдасться Поплавському  зберегти університет-гаманець 

Автор: Владислав Красінський. Джерело: theinsider
"Співочий ректор" і депутат Михайло Поплавський знайшов спосіб зберегти свій приватний виш, завдяки якому він заробляє гроші. 18 грудня Апеляційний адмінсуд "заморозив" рішення Міносвіти про скасування ліцензії Київського університету культури.
Утім МОН налаштоване довести справу до кінця, і вже подало апеляцію.
У травні під час перевірки документів КУК міністерство виявило порушення в діяльності ВНЗ, за що в листопаді позбавила його ліцензії.
Сам Михайло Поплавський переконаний, що його приватний університет буде працювати й надалі, а у виші позаочі натякають, що МОН просто хотів отримати від нього "відкат"
Далі: тут

Ілюстрація: chitay.net

Главные научные фотографии  2014 года 

Джерело: Popular Science. Передрук: mediablender
Издание Popular Science опубликовало подборку самых интересных снимков из сферы науки и техники за 2014 год.
Далі: тут

Ілюстрація: Томас Заковскі

Никакой пощады врагам народа! 

Джерело: Дилетант
29 декабря 1958 года в рамках «хрущевской оттепели» из Уголовного кодекса РСФСР было изъято понятие «враг народа». В период правления Иосифа Сталина это понятие имело очень широкое употребление. Diletant.ru вспоминает известных людей, которых объявляли врагами народа.
Далі: тут

Ілюстрація: uraldaily.ru

Ватажок «ДНР» лякає заявою  про «другий Чорнобиль» 

Автор: Анна Шаманська. Джерело: Радіо Свобода
Так званий «голова» угруповання «ДНР» Денис Пушилін зробив заяву, у якій застерігає Україну від «другого Чорнобиля», до якого, за його словами, призведе використання ядерного палива компанії з американським капіталом Westinghouse, яку він, до того ж, назвав Western house. Він також заявив про аварію з вини американського палива, яка сталася на Запорізькій АЕС. Хоча ця станція ніколи не використовувала палива Westinghouse. Його апробація проходить лише на Південноукраїнській АЕС. Заяву, надіслану російському інформаційному агентству «Интерфакс», відразу ж опублікувала низка російських ЗМІ, незважаючи на фактичні помилки та необґрунтовану інформацію у тексті.
Далі: тут

Ілюстрація: politland.ru

Прощання з Горбачовим 

Руйнівник Берлінської стіни зрадив самого себе 

Автор: Олександр Косвінцев. Джерело: zaxid.net
Не знаю, на що розраховував засновник Горбачов-Фонду, помінявши причину і наслідок. Швидше за все, він більше апелював до внутрішнього читача, ніж до зовнішнього. А рівень нинішнього російського обивателя, на жаль, не далеко пішов від героїв стародавніх комедій. Однак завуальована підміна і явне підтасовування фактів не тільки не роблять честі відомому політику, але й видають його з головою. Горбачов – уже далеко не той, що був колись. Він і раніше не був стійким бійцем, а зараз взагалі виглядає неповноцінним «патріотом», який не розуміє суті патріотизму, зводячи його до «великодержавності» комуністичних часів.
Далі: тут

Ілюстрація: ukranews.com

Півтисячі співробітників МВС  Чечні відмовилися присягати Путіну 

Джерело: Вголос
Близько 500 співробітників МВС Чечні відмовилися підписати незаконний рапорт про готовність виконати будь-який наказ верховного головнокомандувача Володимира Путіна та глави Чечні Рамзана Кадирова.
Далі: тут

Ілюстрація: Вголос

Берегите мозг 

Автор: Юрій Шевчук, ДДТ. Джерело: Новая газета
Молюсь, чтобы в следующем году наступил мир. Конечно, противоборствующие стороны посчитают его условия для себя несправедливыми. Согласен. Но на войне справедливость вообще исчезает с первыми убитыми детьми, мирными женщинами и стариками…
Тяжелые времена. Многие, наедине с компьютерами, носятся по своим квартирам в ужасе от происходящего, судорожно выбегая на улицу менять деньги туда и обратно, одурев от количества войны и мракобесов на телеэкранах…
Далі: тут

Ілюстрація: Новая 

В Одесі небувала хуртовина


Россия, как смердящий Лазарь 

Автор: Філіп Мемхес. Джерело: Rzeczpospolita. Переклад: inosmi.ru
В конце свой жизни Якунин сравнивал Россию с разлагающимся в гробу Лазарем, которого воскресил Иисус. Говоря об этом, священник подчеркивал, что его родина разлагается главным образом от собственных грехов, тем не менее он верил, что может произойти чудо: что Бог может ее преобразить и избавить от них. Слушая эти слова, я чувствовал, что их произносит пророк. Однако очень сложно быть пророком в собственном отечестве.
Далі: тут

Ілюстрація: nr2.com.ua

В 2015 году Яценюка ждет  отставка, Кабмин - скандалы, а реформы начнутся только осенью. Прогноз астрологов 


Джерело: ТСН

Несмотря на успех Украины на международной арене и помощь мирового сообщества, экономическая ситуация в стране ухудшается, уровень жизни падает, а о реформах ведутся только одни разговоры. Астрологи рассказали ТСН.ua, к чему стоит готовиться украинцам в следующем году и сможет ли Кабмин Арсения Яценюка воплотить запланированные изменения в жизнь.
Далі: тут

Ілюстрація: inter.ua

9 великих сооружений, которые так и не были построены 

Джерело: mediablender
Если вы увлекаетесь альтернативной историей, то вот жемчужины, которые вы бы точно из нее не выбросили. Некоторые памятники цивилизации так и не были построены из-за труднореализуемых проектов, другие по чистой случайности, третьи уже даже были утверждены, но так и не были воплощены. 
Далі: тут

Ілюстрація: mediablender

Віктор Ющенко: Все, що переживає Порошенко, я пережив у своїй практиці 

Автор: Павєл Шеремєт. Джерело: Українська правда
Я всіх простив, хто по відношенню до мене якісь болі приніс. Я думаю, що вона зробила великий гріх перед моєю нацією, перед українським народом. Я думаю, що вона нас відкинула на багато десятків років. Але, на жаль, мене сьогодні не зрозуміють, можливо, більшість. Ми вибираємо дуже часто легковажних політиків, людей, які не дихають основами національної розбудови, які дуже часто просто не є фаховими. Це солодкі промовці, які висипають дорогу цукром, а людям представляють дуже спрощений чорно-білий аналіз.
Це, як В'ячеслав Максимович Чорновіл говорив, Україна розпочинається з тебе. Що ти замовляєш? Ти хочеш авантюриста в політиці? Будь ласка. Ти хочеш хамство в політиці? Будь ласка. Ти хочеш політичне шоу зранку до вечора, яке безпредметне, яке не дає відповіді на твій вибір? Будь ласка. Це вибір твій. Я думаю, що важливо почати з того, щоб у людини був вибір. Ми до сьогоднішнього дня навчились голосувати, але ще не навчились обирати.
Далі: тут

Ілюстрація:  Дмитро Ларін

Путина привели в Кремль, чтобы воевать с Украиной 

Автор: Євгєній Якунов. Джерело: fb
Приднестровье, Южная Осетия, даже Крым - это все мелочь, не дающая полусгнившей империи поверить в свое возрождение. А вот если она завоюет вторую по площади страну Европы - это покажет всем возможности Кремля. Отпадение от Западного мира Балтийских стран, Балкан, Венгрии со Словакией, не говоря уже о бескровной аннексии Казахстана и Беларуси, станет тогда лишь вопросом времени. Путина проклянет весь мир? Ради бога! Россия «очистится», убив тирана. А «завоевания» останутся. И для их продолжения найдут нового злобного карлика.
Мы должны выдержать эти трудные времена. Мы не можем потерпеть поражение. Если мы выстоим - Путин сдуется, его перестанут бояться и однажды утром вместе с воскресным чаем он выпьет яду.
Далі: тут

Ілюстрація:  uainfo.org

Сакральненько 

Джерело: roisya24
Никакой Москвы тогда в проекте не было. Однако сакральным Херсонес является именно для московитов. Для нас – это часть нашей средневековой истории, часто жестокой и несправедливой, но уж такой, как она была. Вот вот только считать это точкой отсчета духовности, да еще зудеть об этом на весь мир – надо быть на всю голову ебанутым, и откровенно глумиться над самим понятием духовности и сакральности.
Для московитской страны с населением–каином и правителем–иудой – это «сакрально», это тотем. Это самое то, что нужно
Далі: тут

Ілюстрація: link.springer.com

Совбез родил мышь. Впрочем, довольно злобную 

Автор: Алєксандр Гольц. Джерело: Ежедневный журнал
Все это выглядит, конечно, вполне чудовищно. Однако, заметим, что следующий, казалось бы, совершенно естественный шаг так и не был сделан. После всего этого нагнетания ужаса в доктрине должно было быть прямо сказано о возможности использовать Вооруженные силы внутри страны против протестующих. Но этого все-таки сделано не было. Доктрина лишь намекает на такую возможность. В то же время прямое заявление на сей счет в доктрине отсутствует. Что дает хоть небольшую, но надежду на остатки разумности отечественных стратегов.
Далі: тут

Ілюстрація: ИТАР/ТАСС

7 интриг будущего года 

Внешнеполитическая развилка, война элит и новый премьер: что ждет Россию в следующем году 

Автор: Татьяна Становая. Джерело: Сноб
2014 год оставил Россию практически без союзников. К этому добавляются и внутренние проблемы: девальвация рубля, рецессия, наложенные на отсутствие стратегии экономического курса, неготовность к переменам, отсутствие политической воли к структурным реформам и кадровым перестановкам. Страх перед реальной оппозицией стал настолько силен, что проще подстраховать и всех пересажать, пока Вашингтон не соорудил тут очередной Майдан. Иррациональность поведения стала отличительной чертой путинской политики уходящего года.
Далі: тут

Ілюстрація: film.ru

Новые 1980-е

Автор: Кірілл Родіонов. Джерело: Руфабула
Текущий кризис во многом схож с положением рубежа 1970-х и 1980-х годов. Тогда так же, как и сейчас, страна оказалась в международной изоляции вследствие ввода вооруженных формирований на территорию иного государства. Тогда так же, как и сейчас, экономика переживала стагнацию, в ответ на которую власти не могли предложить ничего, кроме декларативных заявлений о необходимости развертывания научно-технической революции. Тогда так же, как и сейчас, государственный бюджет критическим образом зависел от сырьевых доходов. И точно так же, как и сегодня, ответом на кризис могли стать лишь радикальные преобразования, которые бы позволили демонтировать институты социалистического хозяйствования и перевести экономику на рыночные рельсы. Однако этого не произошло: столкнувшись в середине 1980-х с падением валютной выручки от экспорта нефти, союзное правительство предпочло осуществлять крупные заимствования за рубежом, итогом чего стало фактическое банкротство СССР на заре 1990-х.
Далі: тут

Ілюстрація: Руфабула

Лілія Шевцова: «Кремль перетворився на такого собі мінера» 

2014 рік став переламним для відносин Росії та Заходу, вважає провідна дослідниця Інституту Брукінгса 

Джерело: Радіо Свобода
Думаю, є всі докази того, що саме цього року стала очевидною вичерпаність епохи постмодерну, яка почалася з падінням СРСР і завершенням «холодної війни» 1991 року. Ця епоха грунтувалася значною мірою на відмові Заходу від своїх ідеології, цінностей, місії, спробах будувати політику на основі угод, компромісів, імітації, «потьомкінських сіл». Усе це призвело не тільки до втрати драйву ліберальними демократами, а й стагнації, до втрати вектора світовим співтовариством. Світ опинився в паралічі. 2014-й це чітко продемонстрував.
Далі: тут

Ілюстрація: news.liga.netпід

Десять іноземців, які нас здивували у 2014 році 

Джерело: Укрінформ
Буремний 2014 рік став справжньою перевіркою на стійкість не лише для українців, а й для всього світу. Відомі іноземці показали, хто з них справжній друг України, хто ворог, а хто, за Висоцьким, "і не друг, і не ворог, а так". Готуючи наш рейтинг, ми й самі здивувалися, бо у першій трійці опинилися самі жінки. У представниць прекрасної статі виявилося більше мужності називати речі своїми іменами. Але і достойні чоловіки серед іноземних політиків знайшлися.
Далі: тут

Ілюстрація: rus.tvnet.lv

Кравчук і Марчук закликали негайно подати заявку на вступ до НАТО 

Крім того Кравчук закликав ввести воєнний стан у Донецькій і Луганській областях.
"Я переконаний, що нам зараз треба прийняти концепцію воєнного стану", – сказав він.
Він зазначив, що це необхідно, оскільки, за його словами, керівники західних країн закликають українську владу визначиться з характеристикою конфлікту на Донбасі.
До складу ініціативної групи входять Кравчук, Марчук, поет Дмитро Павличко, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, колишній суддя Гаазького трибуналу Володимир Василенко, екс-депутат Верховної Ради Іван Заєць, колишній міністр екології Юрій Щербак.
Далі: тут

Ілюстрація: dialog.ua

Зачем Украине нужен перенос столицы 

Автор: Сергій Волошин. Джерело: Хвиля
Мне нравится вариант с размещением столицы вблизи или почти на Перекопском перешейке. Это и порт на море (Киркинитский залив), и далеко от границ с РФ и РБ ( под защитой донбасской группировки войск с восточной стороны), тогда как кто и что прикрывает сейчас Киев с северо-востока неизвестно. Это и расположение практически в центре Черноморско-Азовского побережья, это и жесткая привязка Крыма (после возращения блудного полуострова). Но это новые ЖД и автобаны для связи со всеми ближайшими городами от Одессы, Николаева и до Кривого Рога, Запорожья или Мариуполя. Все эти города будут находиться очень близко к новому административному центру страны. Из проблемных городов в смысле сепаратизма только Харьков будет также далеко,  как и сейчас (но с ним вообще сложно что-либо поделать, пока граница с РФ находиться от него всего в 70 км). Столица будет питаться от пресловутого Крымского канала, который придется, видимо, реконструировать.
Далі: тут

Ілюстрація: inspired.com.ua

Два простых рецепта

Автор: Євгєній Кісєльов. Джерело: Эхо Москвы
Так вот, если вернуться из 1937 в канун 2015 — в минувшую пятницу в России произошло нечто подобное, очень важное и очень страшное событие. Подписав указ о новой военной доктрине, Путин включил в него пункт, из которого следует: одной из главных внутренних угроз является «деятельность по информационному воздействию на население, в первую очередь на молодых граждан страны, имеющая целью подрыв исторических, духовных и патриотических традиций в области защиты Отечества».
Ясно, что этот пункт позволит без труда объявить врагом государства любого человека, публично выступающего — в СМИ, в социальных сетях в интернете, на митинге, да где угодно — с критикой политики властей. Теоретическая база под возможные будущие массовые репрессии подведена.
Я говорю «возможные», я не говорю «грядущие». Хоть меня подмывает поздравить всех с наступающим 37 годом, я не делаю этого, потому что у меня в душе еще теплится слабая надежда, что история России в кой-то веки не пойдет по самому худшему сценарию.
Далі: тут

Ілюстрація: file.liga.net

"Одесские  партизаны" обнародовали видео теракта на железной дороге


Джерело: Новое время
В сети появилась видеозапись подрыва железнодорожных путей в Одессе 24 декабря - в районе жилищного массива Застава-1.

Далі: тут

Купи козла!



Автор: Алєксандр Гєніс. Джерело: Радио Свобода
Сегодня выяснилось, что 2014-й никому не нужен. Ухнула в пропасть забвения 50-миллиардная Олимпиада, которая обещала представить Россию новой державой со старинной культурой. Исчезла концепция одной на всех цивилизации. Кумиры стали пятой колонной. Одни друзья оказались в меньшинстве, другие – врагами. И никто, как и тогда, век назад, не может толком объяснить, зачем, собственно, все это было надо затевать. Что же, умирая от омраченной бедами старости, 2014-й может посоветовать своему наследнику – 2015-му? Только одно: “Продай козла!”
Далі: тут

Ілюстрація: fenixclub.com

Цыплята Путина возвращаются на насест 

Автор: Марк Адоманіс. Джерело: Forbes. Переклад: inosmi.ru
Путин всегда любил красочные анималистические метафоры, но на сей раз он явно превзошел себя, объяснив отношение к собственности в современной России на примере кур и яиц. New York Times пишет:
«Влиятельный бизнесмен, знакомый с г-ном Евтушенковым, считает, что г-н Путин подорвал саму идею прав собственности в России — даже для лояльных предпринимателей. По его словам, г-н Путин однажды сам сравнил частное владение стратегическими предприятиями с высиживанием яиц. “Курица может осуществлять владение яйцом, и пока она сидит на яйцах, ее даже будут кормить, — сказал он, — но на самом деле яйца принадлежат не курам”.
Далі: тут

Ілюстрація: clip.dn.ua

Анатомия режима Путина

Автор: Сергій Климовський. Джерело: Хвиля
Причина агрессивности режима Путина в его социальной природе. СССР Сталина был обычным фашистским (тоталитарным) государством, имевшим незначительные отличия в идеологии от родственных режимов Муссолини и Гитлера. По этой причине в СССР за 50 лет после войны и не было в широком доступе исследований по организации экономики и всем аспектам жизни фашистской Германии и Италии, ‒ слишком легко было бы узнать сталинский СССР. Поэтому такие темы были табуированы, а информация о поверженных врагах сводилась к примитивам пропагандистских штампов. Благо черно-белый телевизор скрывал, что флаг у гитлеровцев тоже красный, а на уроках истории не говорили, что они тоже отмечали парадами трудовых коллективов 1 мая как День труда.
Далі: тут

Ілюстрація: 112.ua

ТОП-6 найзнаковіших музичних подій в Україні 2014 року

Джерело: Espresso.TV
Цього року через сумнозвісні події українцям було не до концертів. Утім, деякі музичні виконавці з різних країн світу вирішили показати своїм шанувальникам, що вони розділяють з ними їхні переживання та вболівають за них. Тому зарубіжні та вітчизняні артисти висловили підтримку українському народу, провівши для них знакові концерти та виступи.
Далі: тут

Ілюстрація: Espresso.TV

Ложь, катастрофа, обвал и главный кретин года


Автор: Боріс Нємцов. Джерело: Новое время
2014-й. Что будем помнить
Далі: тут

Ілюстрація: dni.ru